Public Domain Pictures

Utorak je idealan za krem juhu od bundeve

Autor: dnevno.hr

Bundevu tijekom jeseni možemo pripremiti na razne načine, donosimo jedan od najdražih za hladnije vrijeme

Sastojci:

oko 500 g bundeve
1 veći krumpir
oko 5 dl vode
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
2 dl vrhnja za kuhanje
1 žličica mješavine začina za povrće
sol
papar

Priprema

Bundevu operite, ogulite i očistite. Priredite krumpir na isti način kao i bundevu te oboje narežite na kocke. Luk nasjeckajte a čečnjak ogulite. U malo hladne posoljene vode sve stavite kuhati. Imajte na umu da povrće treba prekriti voda.

Nakon što povrće omekani usitnite ga električnom sjeckalicom, dodajte ostatak vode, vrhnje za kuhanje, mješavinu začina za povrće, soli i papra po želji i još jednom kratko prokuhajte.

Posluživanje

S komadićima pečenog kruha juhu poslužite u dubokim zdjelicama. Možete je ukrasiti slatkim vrhnjem.

Autor: dnevno.hr