screenshot delish.com

Utorak je dan za piletinu na mandarinski način

Autor: dnevno.hr

Egzotično, brzo i fino jelo

Sastojci:

Za piletinu:
60 dkg piletine (filetiranih prsa ili file zabatka)
3 češnja češnjaka
Sol i papar
Mljevena čili papričica

Za umak:
30 g šećera
40 g smeđeg šećera
60 ml sojinog umaka
Žlica soka od limuna
2 češnja češnjaka (protisnuta)
2 cm naribanog svježeg đumbira
60 ml vode
3-4 žličice brašna

Priprema

Češnjom češnjaka natrljajte filete piletine s obje strane. Posolite, popaprite i pospite željenom količinom čili papričice s obje strane. Ispržite piletinu da dobro porumeni (ako imate, može na gril tavi). Maknite je s vatre i izrežite na kockice veličine zalogaja. Ostavite po strani.

Obje vrste šećera, sojin umak, sok od limuna, češnjak i đumbir stavite u wok na srednje jakoj vatri. Kada dođe do vrenja smanjite vatru i  dodajte vodu u kojoj ste razmutili škrobno brašno. Nakon toga dodajte piletinu izrezanu na kockice i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak dobro ne zgusne i dok sva piletine ne bude obložena umakom.

Poslužite uz rižu.

Autor: dnevno.hr