Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Trk po olovku i papir: Morate prepisati recept za pekmez od jagoda gotov za 10 minuta
Sezona je jagoda, isplati se probati.
Sezona jagoda je na vrhuncu, okus ovog omiljenog voća možete sačuvati i u pekmezu, a mi vam donosimo recept za pekmez koji se sprema za svega desetak minuta.
Potrebno vam je:
700 g jagoda
150 g šećera
Jušna žlica soka od limuna
Dvije žlice ekstrata od vanilije
Jagode dobro operite i očstite te narežite na komade srednje veličine i ubacite u lonac. Dodajte šećer. Prekrijte poklopcem i sačekajte da proklkuča uz povremeno mješanje. Potrebno je sačekati da se stvori bijela ppjena koja se uklanja pomoću žlice. Ne kuhajte duže od deset minuta, računajući vrijeme od kada su jagode proključale. Zadnje dvije minute kuhanja dodajte sok od limuna i ekstrat od vanilije. Pekmez spremite u staklenke i čuvajte u hladnjaku.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava