Tijesto gotovo za deset minuta: Brže i ukusnije pecivo niste probali

Autor: dnevno.hr

Nakon toga tijesto se vadi iz hljadnjaka i lagano valja u brašno. Od toga možete spravljati piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tavi u vrelom ulju, ali jednako tako i u pećnici u dobro namašćenom limu za pečenje.

Mirisu i okusu peciva pripremljenih u kuhinjama naših domova malo tko može odoljeti. Upravo stoga donosimo brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je primjeren za sve one koji nemaju vremena ili volje zamarati se s tijestom. Tijesto za ovo pecivo koje je gotovo kroz deset minuta ispada meko, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i što je također važno – ne raspada se.

Potrebno vam je:

– četiri šalice od 2 dcl brašna

– dvije žlice šećera

– pola žlice soli

– dvije žlice suncokretova ulja

– 500 ml mlijeka




– vrećica suhog kvasca, 11 grama

Priprema ovog tijesta i više je nego jednostavna. Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smjesu. Tako spravljena smjesa stavlja se u vrećicu i pohranjuje u hladnjak na dva sata. Nakon toga tijesto se vadi iz hljadnjaka i lagano valja u brašno. Od toga možete pripremati piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tavi u vrelom ulju, ali jednako tako i u pećnici u dobro namašćenom limu za pečenje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.