Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Slavonska juha od graha – užitak za hladnije dane
Jelo koje je nekada snagu davalo radnicima koji su trebali izdržati naporan, težački radni dan, i danas je jednako ukusno. Kada se miris ove juhe od graha proširi vašim domom, nitko mu neće moći odoljeti.
Sastojci za 4 osobe:
40 dag sušene slavonske slanine (po želji)
40 dag graha
1 žlica pirea od rajčica
1 grančica celerova lišća
1 žlica brašna
1 žlica octa
1 vezica peršina
2 kriške kukuruznog kruha
2 dag maslaca
4 režnja češnjaka
10 dag crvenog luka
1 žlica svinjske masti
Priprema:
Prije nego što počnete kuhati juhu, prokuhajte grah, a vodu potom ocijedite i bacite. Na svinjskoj masti sa strane prodinstajte crveni luk pa dodajte slaninu (ako želite), rajčicu, list celera i ocijeđeni grah. Sastojcima dodajte toliko vode da prekrije grah i kuhajte dok ne prokuha. Kada grah omekani, ispasirajte ga te začinite solju, paprom i slatkom mljevenom paprikom.
Juhu poslužite s tjesteninom ili šnitama domaćeg kruha. U slast!
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle