Wikimedia Commons

SLAVONCI, ŽIVITE U ZABLUDI! Ovo je najbrži i jedini recept za čobanac koji će vam ikad trebati

Autor: dnevno.hr

Malo drugačiji, ali jednako ukusan

Za pripremu pravog slavonskog čobanca potrebno je dosta vremena i truda. No, za ljubitelje ovog jela koji ipak nemaju previše vremena te nisu pretjerano spretni donosimo brzi recept s kojim će ovo prepoznatljivo varivo biti gotovo za svega 40-tak minuta. Možda ne može parirati onom pravom čobancu koji se krčka satima, ali je jamačno i više nego dobra zamjena.

Potrebno vam je:

kilogram mesa po izboru- preporučuje se tri različite vrste

žlica suhog začinskog bilja

ljuti feferon

dvije glavice luka

dvije litre hladne vode

dvije žlice masti

dva režnja češnjaka

sol, papar

pola žlice senfa

Sitno narezan luk i češnjak popržite na masti do zlatnožute boje. U hladnoj vodi izmiješajte začinsko bilje i mljevenu papriku te sve izmiješajte s lukom. Prokuhajte i dodajte tri vrste nasjeckanog mesa te kuhajte dok ono ne omekša. Prema potrebi dolijevati vodu, tako da bude malo iznad mesa. Dodati ljuti feferon prija kraja kuhanja te umiješati senf po želji. Kratko prokuhati te ako baš želite dodati još začina. I brzi čobanac spreman je za serviranje.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.