screenshot
screenshot

Samo jedan neobičan sastojak dovoljan vam je da piletinu učinite neopisivo ukusnom i sočnom

Autor: I. D.

Recept koji vrijedi probati!

Ukusna piletina mora biti sočna i hrskava, a najbolji ukus postiže se tako što se cijelo pile peče u komadu, stav je to mnogih kuharica. No, jeste li znali da baš taj efekt možete postići s jednim neobičnim dodatkom? Riječ je o najobičnijoj majonezi.

Potrebno vam je:

-jedno pile

-dvije žlice majoneze

-sol i začini po želji.

Pile operite i osušite kuhinjskim papirom, začinite i izvana namažite majonezom u veoma kratkom sloju. Uzmite dva veća komada aluminijske folije te stavite jedan preko drugoga u križ, potom odložite pile na foliju tako da su mu prsa okrenuta prema dnu. Zamotajte, ali pripazite da folija ne bude stisnuta uz pile, već mu ostavite malo zraka.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 1 sat. Izvadite pile, pažljivo otvorite foliju (pazite na paru), istresite masnoću i sokove ali ih nemojte baciti (procijedite i ostavite za kasnije). Pile potom okrenite prsima prema gore, zamotajte, ali u samo jedan sloj folije te opet vratite u pećnicu na još pola sata. Isječeno pile ostavite u foliji još 15-ak minuta, nakon toga odmotajte i poslužite uz omiljeni prilog.

 

Autor: I. D.

ZADNJE VIJESTI