Ručak za svačiji džep: Složenac od krumpira, tikvica i rajčica

Autor: V.Š.

Ovo je samo jedna od varijanti složenca. Po istom principu možete koristiti i neko drugo povrće koje imate kod kuće

Složenac od krumpira, rajčica i tikvica može funkcionirai kao samostalno jelo, a može se priložiti i uz komad mesa ili ribe. Još uvijek na tržnicama ima tivkica, pa ih je dobro iskoristiti, a uz pečeni krumpir i rajčicu čine ukusan i hranjiv obrok. U nastavku slijedi recept i priprema za ovaj brzopotezni obrok za koji vam ne treba cijela vječnost u kuhinji.

Sastojci:

  • 750 gr krumpira
  • 350g tikvica
  • 5 rajčica
  • malo bosiljka
  • 2 jušne žlice maslaca
  • 300 g mozzarella sira
  • malo origana
  • malo papra
  • malo soli

Sastojci:

Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi. U međuvremenu oprati i očistiti tikvice i rajčice, te narezati mozzarella sir na tanke kriške. Narezati rajčice,  krumpire i tikvice na tanke kriške. Namastiti keramičku posudu z apečenje (može i nekoliko manjih) s maslacem te u slojevima slagati krumpire, tikvice pa rajčice, začiniti sa soli, paprom, bosiljkom i origanom. Složenac peći u prethodno zagrijanoj pećnici 20 min na 220ºC, nakon toga posložiti mozzarellu preko i vratiti dodatno u pećnicu na 4-5 minuta (dok se sir ne otopi).

Autor: V.Š.