screenshot, coolinarka

RUČAK ZA 20 MINUTA: Spaghetti Carbonara

Autor: dnevno.hr

Za početak tjedna stiže vam jedan brzinski recept za ručak. Vjerujte nam, nećete zažaliti

Sastojci 4 osobe

UMAK 250 ml vrhnja za kuhanje
vrećica parmezana (usitnjenog sira za tjesteninu)
jedan češanj češnjaka
peršin
žličica vegete
dva jaja
300 g špageta
meso 300 g slanine za prženje / pancete / pršuta
maslinovo ulje
sol

Priprema

U lonac s vodom staviti malo soli i maslinovog ulja. Ubaciti špagete u lonac i kuhati dok ne budu gotovi. U međuvremenu pripremiti umak za špagete. U posudu izmješati vrhnje za kuhanje, usitnjeni sir, narezani češnjak, peršin, žličicu Vegete, malo soli i dva jaja. Dobro miješati dok ne bude ujednačeno.

U tavu staviti maslinovog ulja i ubaciti narezane slanine/pancete/pršuta. Malo začiniti vegetom dok se peče i na kraju gotov sadržaj tave umiješati u smjesu s vrhnjem za kuhanje. Gotove špagete procijediti i izmiješati sa smjesom od vrhnja.

Izvor

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.