Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
RUČAK ZA 15 MINUTA: Napravite pikantnu tjesteninu s jakobovim kapicama
Ideja i većina sastojaka je iz kuharice Jamieja Olivera, ali ipak nisam odoljela dodati dva sastojka
Sastojci 4 osobe
500 g tjestenine
12 jakobovih kapica
3 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
2 veća čilija
2 dcl bijelog vina
2 žlice vrhnja za kuhanje
maslac
sol i papar
pinjoli
peršin
maslac
Priprema
Za početak na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani češnjak, čili, pinjole i školjke. Nakon tri minute podliti vinom, pustiti da dio tekućine ispari pa dodati vrhnje.
Tjesteninu skuhati al dente i dodati školjkama. Na kraju sve začiniti i umiješati maslac i peršin.
Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava