Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
Riba u kiselom vrhnju na vukovarski način
Tražite li recept bez mesa, pravo je vrijeme za iskušati ovaj
Karas je slatkovodna riba koja živi uglavnom u mirnim, jako zatravljenim ravničarskim vodama sa muljevitim dnom, a njezin ukus sjajno se slaže s bijelim umakom od kiselog vrhnja. Među tradicionalnim hrvatskim receptima našao se i ovaj – vukovarski.
Sastojci:
1 kg karasa
3 dl kiselog vrhnja
4 žlice brašna
mast
sol
Priprema:
Ribu dobro operite i očistite je. Potom je posolite, uvaljajte u brašno i slažite jednu do druge u prikladnu namašćenu posudu. Prelijte je rastopljenom mašću, stavite uzagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite kako bi riba lijepo porumenila. Tada ribu prelijte kiselim vrhnjem i ostavite u pećnici još desetak minuta.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.