Flickr
Flickr

Riba u kiselom vrhnju na vukovarski način

Autor: T. P.

Tražite li recept bez mesa, pravo je vrijeme za iskušati ovaj

Karas je slatkovodna riba koja živi uglavnom u mirnim, jako zatravljenim ravničarskim vodama sa muljevitim dnom, a njezin ukus sjajno se slaže s bijelim umakom od kiselog vrhnja. Među tradicionalnim hrvatskim receptima našao se i ovaj – vukovarski.

Sastojci:

1 kg karasa
3 dl kiselog vrhnja
4 žlice brašna
mast
sol

Priprema:

Ribu dobro operite i očistite je. Potom je posolite, uvaljajte u brašno i slažite jednu do druge u prikladnu namašćenu posudu. Prelijte je rastopljenom mašću, stavite uzagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite kako bi riba lijepo porumenila. Tada ribu prelijte kiselim vrhnjem i ostavite u pećnici još desetak minuta.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI