Restani krumpir – jelo koje je othranilo generacije

Autor: T. P.

Krumpir je namirnica koja se može pripremati na gomilu načina. Onima koji ga vole, svaka je kombinacija ukusna.

Mnogi ga izbjegavaju jer tvrde da deblja, no krumpir je zapravo vrlo korisna namirnica – i to višestruko. Pun je hranjivih vlakana, ako se ne priprema s mnogo masti i ne kombinira s teškim namirnicama poput majoneze, vrhnja ili slično – neće vas udebljati. Osim toga, sjajan je izvor kalija, a ima i dozu C vitamina. Naziva ga se i namirnicom za siromašne jer je vrlo povoljan, a izdašan.

Restani krumpir samo je jedna varijacija na temu krumpira, sjajno je jelo za početnike u kuhinji, a vrlo je ukusno. Vrijeme pripreme restanog krumpira ne prelazi više od 20 minuta.

Količinu krumpira koju ćete pripremiti odredite prema broju osoba za koje jelo pripremate. Skuhajte krumpir, a za to vrijeme kratko popržite usitnjenu glavicu crvenoga luka. Krumpir režite na ploškice te dinstajte na luku (uz malo ulja ili masti). Kada krumpir omekša, vilicom ga mjestimice možete dodatno usitniti. Prije nego njegova boja postane zlatnožuta, dodajte sitno nasjeckanu slaninu (nije nužno, no sjajno se uklapa u ovo jelo). Dodajte sol i papar prema ukusu i uživajte u sjajnom prilogu mesu ili čak ribi!

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.