Recept za mediteransku grah salatu

Autor: V.Š,

Grah je omiljne namirnica mnogih kućanstva, a kako ga ne bi uvijek jeli na isti način, sada možete isprobati nešto novo

Zašto ne biste danas za ručak pripremili grah salatu? Ova hranjiva i hladna salata dat će vam dovoljno energije, a nećete trebati paliti štednjak ili pećnicu. Grah je uvijek odličan izbor jer ima vrlo visoku energetsku vrijednost i sadrži esencijalne aminokiseline. Uz to sadrži lecitin, dušik, kalij, kalcij, željezo, fosfor, cink i natrij. Odličan izvor bjelančevina i jako malo masti čini ga idealnom namirnicom koju možemo jesti na mnogo načina. Ljeti ga najviše jedemo na salatu, a danas donosimo brz recept za koji će vam biti potrebno tek nekoliko minuta (ako ne kuhate grah) i 6 sastojaka.

  • bijeli i crveni grah
  • svježa rajčica
  • grilani patlidžan ili tikvice
  • meki kozji sir ili meki sir po želji

Grah možete kuhati ili koristiti onaj iz limenke, a štednjak trebate paliti samo ako želite grilati patlidžane ili tikvice. One će ovoj salati dati malo topline, ali i sočnog okusa. Sve sastojke stavite u zdjelu i promiješajte, te začinite preljevom od maslinovog ulja, soli, papra i malo octa. Sa začinima se možete poigrati ovisno o ukusima pojedinca, a količina naravno ovisi o tome za koliko ljudi spremate obrok. Brzo, pristupačno i ukusno.

Autor: V.Š,