Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
PROCURILA NAJVEĆA VOJNA TAJNA: Recept za pravi, pravcati vojnički grah!
Ovome malo tko može odoljeti.
Pravi vojnički grah mnogi su pokušali pripremiti, a taj se pak sprema isključivo na velike količine. No, pravi recept za ovo jelo i nije tako lako nabaviti. Stoga, isprobajte ovaj koji vam donosimo.
Potrebno vam je:
-700 g suhog graha
-700 g slanine
– velika mrkva
– dvije velike glavice luka
-tri žlice pirea od rajčice
– sol, papar i začini po guštu
– lovorov list
-feferon
– 300 grama usitnjene govedine
-sto grama svinjske masti
-tri žlice brašna
– tri žlice crvene paprike
– tri češnja češnjaka
Grah i suho meso dobro je namočiti prije pripreme, i to najbolje uvečer prije dana kada ga namjeravate pripremati. Takav preko noći namočen grah kratko prokuhajte, procijedite i nadolijte po mogućnosti s oko dvije litre tople vode. Suho meso dobro je prije namočiti i prokuhati te dodati grahu, kožicu od slanine ne treba bacati i ona je sastojak graha kojega valja prodinstati dok se sitno narezana govedina dodaje naknadno. Dodajte svojem grahu povrće i začine te kuhajte dok voda ne pobijeli, a potom mu dodajte pire od rajčice. Tada je vaš grah kuhan.
Za zapršku na masti kratko popržite brašno, crvenu papriku i češnjak. Podlijte hladnom vodom i ulijte u lonac. Dodajte lovor i kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
Sastojci plus
– Za dobar grah potrebni su vam razni sastojci mesa, što više to bolje
– Što je količina veća to će grah biti bolji
– Ne izbjegavajte zapršku
– Meso, osobito ono suho treba biti domaće jer tek tada grah dobiva pravi okus
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle