Prijedlog za ručak: pivski gulaš s palentom

Autor: V.Š.

Uvijek je pravo vrijeme za pivski gulaš

Gulaš i palenta, gulaš i domaći njoki, gulaš i krumpir – kada je u pitanju gulaš, pristajemo na sve što se ponudi od priloga. Bilo ljeto ili zima, s gulašom uvijek znamo gdje smo. Običan, vinski ili pivski, manje je važno, a danas smo pronašli recept za jednostavan recept za vinski gulaš za čiju pripremu će vam biti potrebno oko sat vremena.

 

Sastojci:

500 g mesa
1 glavica crvenog luka
3-4 žlice ulja
3 češnja bijelog luka
200 ml soka od rajčice
500 ml piva
1 žličica paprike
sol
mljeveni papar
1 žličica majčine dušice
1 žlica vlasca
1 žlica palente

Priprema:

Meso nasjeckajte na kocke i na ulju pržite 1 minutu, dodajte sjeckani crveni i bijeli luk te pržite još 1 – 2 minute. Dodajte papriku, sol, mljeveni papar, majčinu dušicu, sok od rajčice i pivo. Miješajte i na tihoj vatri kuhajte 50 minuta. Dok kuhate pazite da se tekućina ne ukuha previše te po potrebi dodajte malo tople vode. Pet minuta pred kraj kuhanja dodajte 1 žlicu palente, da bi tekućina bila sočna, a ne previše vodena. Maknite s vatre i posipajte sušenim vlascem.

Autor: V.Š.