11.04.2016., Bjelovar - Domace strudle, strukli, gibanica, savijaca. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Pita sa sirom na drugačiji način: Kada je probate pravit ćete samo nju

Autor: I.M.

Ukusna i malo drugačija pita.

Pita sa sirom uvijek je dobar izbor, bilo kao glavno jelo, bilo kao užina. Recept za klasičnu pitu sa sirom prilično je rasprostranjen, ali s neobičnim premazom koji se stavlja na kore, pita poprima sasvim drugu dimenziju okusa. Za smjesu kojom se kora premazuje trebati će vam kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno, a pita se spravlja s gotovim korama.

Potrebno vam je

500 g gotovih kora za pitu

300 grama svježeg sira

Dva jaja

Ulje

Sol




Za premaz:

Paketić kvasca

Žlica šećera




Sol

3 jaja

4 šalice mlijeka

22 žlice brašna

2 šalice ulja

Priprema

Kako bi pripremili premaz, suhom kvascu dodajte malo mlake vode, šećer i sol, a kada ‘nadođe’ promiještajte ga s jajima, brašnom, mlijekom i uljem te sve dobro sjedinite.

Potom krenite na punjenje od sira koje valja posoliti po ukusu i promiješati s izmućenim jajima. Stavite koru, četkicom razmažite premaz, pa zatim dodajte još jednu koru, premažite je i dodajte i treću koru koju također treba namazati sa smjesom, a potom na sve to staviti i punjenje od sira. Nakon toga sve zarolajte, stavite u nauljeni lim za pečenje i pecite oko 35 minuta na 220 stupnjeva, savjetuju na Coolinariki.

Autor:I.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.