Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Pita sa sirom na drugačiji način: Kada je probate pravit ćete samo nju
Ukusna i malo drugačija pita.
Pita sa sirom uvijek je dobar izbor, bilo kao glavno jelo, bilo kao užina. Recept za klasičnu pitu sa sirom prilično je rasprostranjen, ali s neobičnim premazom koji se stavlja na kore, pita poprima sasvim drugu dimenziju okusa. Za smjesu kojom se kora premazuje trebati će vam kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno, a pita se spravlja s gotovim korama.
Potrebno vam je
500 g gotovih kora za pitu
300 grama svježeg sira
Dva jaja
Ulje
Sol
Za premaz:
Paketić kvasca
Žlica šećera
Sol
3 jaja
4 šalice mlijeka
22 žlice brašna
2 šalice ulja
Priprema
Kako bi pripremili premaz, suhom kvascu dodajte malo mlake vode, šećer i sol, a kada ‘nadođe’ promiještajte ga s jajima, brašnom, mlijekom i uljem te sve dobro sjedinite.
Potom krenite na punjenje od sira koje valja posoliti po ukusu i promiješati s izmućenim jajima. Stavite koru, četkicom razmažite premaz, pa zatim dodajte još jednu koru, premažite je i dodajte i treću koru koju također treba namazati sa smjesom, a potom na sve to staviti i punjenje od sira. Nakon toga sve zarolajte, stavite u nauljeni lim za pečenje i pecite oko 35 minuta na 220 stupnjeva, savjetuju na Coolinariki.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava