Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovo morate pročitati: Procurio tajni recept za savršene ćevape!

Autor: I.Međugorac

Mi vam recept koji je procurio u javnost prenosimo u cijelosti:

Najbolji ćevapi po mnogima su oni sarajevski, a njihov recept odnedavno kruži internetskim prostranstvom. Je li doista riječ o vrhunskoj deliciji koja se može kušati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, vrijedi probati već pri prvom slijedećem paljenju vatre za popularni roštilj. Mi vam recept koji je procurio u javnost prenosimo u cijelosti:

1,5 kg mljevene junetine
0,5 kg mljevene janjetine
4-5 češnja češnjaka
sol
2 žličice soda bikarbone

Meso narezano na kockice dobro posolite, promješajte i prelijte s decilitrom vode i bijelog luka, kojega ste prethodno prokuhali. Smjesu valja promiješati i ostaviti preko noći u hladnjaku. Idućeg dana sameljite meso i ostavite još nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a onda opet vratite u hladnjak. Prije oblikovanja ćevapa u smjesu dodajte sodu i to je sve.
Tajna ovog recepta navodno je u kvaliteti mesa tako da ukoliko ste u mogućnosti birajte što bolje i što kvalitetnije komade. Dobar tek!

Autor:I.Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.