Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Originalan recept za bečke šnicle – kombinacija koja osvaja
Originalna priprema bečkih šnicli vrlo je brza, a okus odgovara tradiciji krajeva iz kojih dolazi.
Pohano meso u našim je krajevima vrlo zastupljeno na jelovnicima i restorana i domaćih kuhinja. Bečka šnicla jedan je od kulinarskih pothvata koji obožaaju i djeca i odrasli. Svaka domaćica načinu priprema doda nešto svoje, no originalna receptura itekako postoji, a upravo vam nju i ‘serviramo’.
Sastojci za četiri osobe:
600 grama telećeg krtog mesa
meko brašno
2 jaja
krušne mrvice
ulje ili mast
limun
peršin
Priprema:
Teleće šnicle blago zarežite, pokrijte prozirom folijom te istucite kako bi bile vrlo tanke. Uobičajena debljina mesa trebala bi biti oko 6 milimetara. Šniclu posolite jednako sa svih strana i pustite da odstoji nekoliko minuta.
U posebnom tanjuru izmutite jaja, a u druga dva tanjura stavite brašno i krušne mrvice.
Šniclu prvo uvaljajte u brašno, provucite kroz izmućena jaja te uvajajte u krušne mrvice. Otresite višak krušnih mrvica koji se nije primio za šniclu te tako pripremljeno meso stavite u dva do tri centimetra dobro ugrijanoga ulja ili masti. Pecite šnicle tri do pet minuta, okrećite ih vilicom te vadite ocijedite nakon vađenja. Poslužite ih uz krišku limuna i nekoliko listića peršina. Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle