Originalan recept za bečke šnicle – kombinacija koja osvaja

Autor: T. P.

Originalna priprema bečkih šnicli vrlo je brza, a okus odgovara tradiciji krajeva iz kojih dolazi.

Pohano meso u našim je krajevima vrlo zastupljeno na jelovnicima i restorana i domaćih kuhinja. Bečka šnicla jedan je od kulinarskih pothvata koji obožaaju i djeca i odrasli. Svaka domaćica načinu priprema doda nešto svoje, no originalna receptura itekako postoji, a upravo vam nju i ‘serviramo’.

Sastojci za četiri osobe:

600 grama telećeg krtog mesa

meko brašno

2 jaja

krušne mrvice

ulje ili mast




limun

peršin

Priprema:

Teleće šnicle blago zarežite, pokrijte prozirom folijom te istucite kako bi bile vrlo tanke. Uobičajena debljina mesa trebala bi biti oko 6 milimetara. Šniclu posolite jednako sa svih strana i pustite da odstoji nekoliko minuta.




U posebnom tanjuru izmutite jaja, a u druga dva tanjura stavite brašno i krušne mrvice.

Šniclu prvo uvaljajte u brašno, provucite kroz izmućena jaja te uvajajte u krušne mrvice. Otresite višak krušnih mrvica koji se nije primio za šniclu te tako pripremljeno meso stavite u dva do tri centimetra dobro ugrijanoga ulja ili masti. Pecite šnicle tri do pet minuta, okrećite ih vilicom te vadite ocijedite nakon vađenja. Poslužite ih uz krišku limuna i nekoliko listića peršina. Dobar tek!

Milanesa

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.