Flickr

Omiljeno jelo Audrey Hepburn: Čuveni Spaghetti al Pomodoro

Autor: dnevno.hr

U slast!

Audrey Hepburn bila je glumica i plesačica, a malo tko zna da je voljela i ponešto skuhati. Njezin je sin otkrio da je njezino omiljeno jelo “Spaghetti al Pomodoro”, vrlo jednostavna kombinacija kakvu i sami možete vrlo lako pripremiti kod kuće.

Evo recepta za čuvene špagete poznate glumice!

Sastojci:

1 mala glavica crvenog luka, sitno sjeckana
2 češnja bijelog luka
2 mrkve, sjeckane na kockice
2 celera, sjeckana sitno
2 konzerve rajčice
2 jušne žlice maslinovog ulja
500 g špageta
sol
parmezan
svježi bosiljak

Priprema:

U velikoj tavici pomiješajte luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčicu. Poprskajte sastojke maslinovim uljem i dodajte bosiljak. Kuhajte 45 minuta uz povremeno miješanje. Kada se umak skuha, a povrće omekani, ostavite ga da se “odmori” 15 minuta.

Dok se umak kuha, vodu ulijte u lonac i polako je zagrijte. Kada voda prokuha, dodajte soli i skuhajte špagete al dente. Procijedite i isperite tjesteninu vodom.




Dodajte umak i posolite po želji. Dodajte parmezan i još malo svježeg bosiljka. U slast!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.