Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
Omiljeno jelo Audrey Hepburn: Čuveni Spaghetti al Pomodoro
U slast!
Audrey Hepburn bila je glumica i plesačica, a malo tko zna da je voljela i ponešto skuhati. Njezin je sin otkrio da je njezino omiljeno jelo “Spaghetti al Pomodoro”, vrlo jednostavna kombinacija kakvu i sami možete vrlo lako pripremiti kod kuće.
Evo recepta za čuvene špagete poznate glumice!
Sastojci:
1 mala glavica crvenog luka, sitno sjeckana
2 češnja bijelog luka
2 mrkve, sjeckane na kockice
2 celera, sjeckana sitno
2 konzerve rajčice
2 jušne žlice maslinovog ulja
500 g špageta
sol
parmezan
svježi bosiljak
Priprema:
U velikoj tavici pomiješajte luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčicu. Poprskajte sastojke maslinovim uljem i dodajte bosiljak. Kuhajte 45 minuta uz povremeno miješanje. Kada se umak skuha, a povrće omekani, ostavite ga da se “odmori” 15 minuta.
Dok se umak kuha, vodu ulijte u lonac i polako je zagrijte. Kada voda prokuha, dodajte soli i skuhajte špagete al dente. Procijedite i isperite tjesteninu vodom.
Dodajte umak i posolite po želji. Dodajte parmezan i još malo svježeg bosiljka. U slast!