pixabay

Odlična piletina u umaku od vina

Autor: dnevno.hr

Donosimo vam brzinski recept za odličnu piletinu u vinu

Sastojci:

1 pileća prsa (oko 1/2 kg ili manje)
1 glavica luka
1 malo veća mrrkva
20 dag svježih šampinjona
1,5 dl bijelog vina
2 dl pileće juhe ili preliti 2 žličice vegete vrućom vodom
1 žličica crvene paprike
malo soli
malo papra
žlica brašna
po potrebi ulje
žličica kiselog vrhnja

Priprema:

Od kosti odvojite pileća prsa. Meso narežite na kockice i sve stavite u zdjelicu s malo ulja i soli. Sino nasjeckati luk, a mrkvu na tanke ploške. Na tanke ploške razrežite šampinjone.
Nakon što se u dubokoj tavi zagrijalo ulje, ubacite luk i pirjajte.

Nakon toga dodajte mrkvu i šampinjone i kratko ih propirjajte. Kockice mesa ubacite na povrće i pirjajte meso dok ne pobijeli.

Kada je bijelo podlijte vinom i juhom, (ako nemate juhe može i razmućena vegeta). Sve posolite, popaprite, i kuhajte oko 30 minuta.

Nakon toga u malu tavicu zagrijte ulja kojemu ćete dodati žlicu brašna i žličicu crvene paprike.

Ovu zapršku ubacite u duboku tavu gdje se sve kuha i miješati dok se umak ne zgusne, na kraju dodati žličicu kiselog vrhnja i dobro pomiješati.

Poslužite ovu piletinu uz pire krumpir.

Dobar tek.

Autor: dnevno.hr