pinterest

Odličan ručak petkom – Pečeni sezam krumpir

Autor: dnevno.hr

Petkom za ručak jedna od nafinijihh opcija je krumpir i riba, ili krumpir i salata. Donosimo vam recept za pripremu krumpira na pomalo neobičan način

Sastojci

1 kg krumpira (starog)
1 žlica Vegete
žličica mljevene crvene slatke paprike
5 žlica maslinova ulja
70 g sezama
70 g maslaca

Priprema

Krumpir ogulite,operite i bez da ga posušujete,prepolovite ga ili ako je krupniji prerežite na četiri dijela. Posipajte ga Vegetom i dobro promješajte. Posebno u posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku da nema grudica, prelijte preko krumpira i opet dobro promješajte da sav krumpir bude prekriven smjesom ulja i paprike.

Posipajte sezamom, opet sve izmješajte isipajte u lim za pečenje,poravnajte krumpire i po njemu rasporedite maslac izrezan na tanke listiće. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190C i pecite oko 35-40 min,ovisno o veličini krumpira,dok krumpir ne dobije finu reš koricu.

Pečeni krumpir izvadite na papir za upijanje viška masnoće.

Poslužite topao uz finu sezonsku salatu.

Izvor

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.