NE BACAJTE STARI KRUH: Uštedite novac i iskoristite ga na ove načine

Autor: M. Marić

Uz ove ćete se savjete pridržavati izreke "Grijeh je bacati hranu" i iskoristiti stari kruh na sasvim nov način.

Stari i osušeni kruh kod većine nas završi u kanti za smeće, no uz ove ćete se savjete pridržavati izreke “Grijeh je bacati hranu” i iskoristiti stari kruh na sasvim nov način.

Krušne mrvice

Stari kruh irzrežite na kriške i ostavite ih da se potpuno osuše. Potom ih usitnite u blenderu ili suhe kriške stavite u vrećicu i preko nje nekoliko puta prijeđite valjkom. Osim od kruha, krušne mrvice možete napraviti i od starog peciva.

Kockice za juhu

Kruh izrežite na tanke šnite, a njih na male kocke pa ih osušite. Kad skuhate juhu, ne stavljajte tjesteninu, već u tanjur ubacite malo sušenih kockica kruha.

Tost

Stari kruh možete iskoristiti i za doručak ili večeru tako što ćete napraviti tost od njega. Tost s  maslacem i marmeladom i šalica kave brz je i jednostavan doručak.

Musaka od starog kruha

U dublji protvanj stavite stari kruh narezan na tanke šnite, a na njega pirjano mljeveno meso, pirjano povrće ili nešto treće po želji pa na to ponovno stavite kriške kruha. Nakon što ste sve složili, umutite dva jaja, malo mlijeka i kiselo vrhnje pa prelijte musaku. Na kraju posipajte ribanim sirom ili parmezanom.

Ukusan i brz desert

Stari kruh narežite na šnite ili kockice. Pomiješajte mlijeko, jaja, šećer, vanilin šećer, malo ruma i cimeta, naribanu koricu limuna, naribane jabuke i suho grožđe. Potom u protvanj složite red kruha i prelijte s pola smjese, poredajte drugi red kruha pa istresite drugu polovicu. Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.




Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.