Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
NAVALITE: Ljetni čokoladni kolač za koji vam ne trebaju ni jaja ni pećnica
Dakle, ovo je definitivno jedini recept koji će vam trebati ovo ljeto. Podloga:
Na blogu “Mel’s Kitchen” svako malo osvanu, između ostalog, i zanimljive slastice, a ovog puta slastičarka koja stoji iza bloga podijelila je recept za ukusan, lagan i osvježavajuć čokoladni kolač za koji vam ne trebaju ni jaja ni pećnica. Dakle, ovo je definitivno jedini recept koji će vam trebati ovo ljeto.
Podloga:
200 grama čokoladnih keksa
Velika žlica kristalnog šećera
7 velikih žlica maslaca, otopljenog
Kremu:
700 grama kremastog sira
300 grama šećera u prahu
60 grama kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta od vanilije
260 grama tamne čokolade, otopljene na pari i ohlađene
Postupak:
Izmrvite kekse (ako nemate mlinac za mljevenje, možete i s pomoću plastične vrećice i bata za meso – čak je bolje jer će mrvice biti krupnije ) i pomiješajte ih s kristalnim šećerom i otopljenim maslacem. U kalup za pečenje stavite usitnjene kekse i stisnite (ne prejako). U velikoj zdjeli električnim mikserom miješajte kremasti sir minutu do dvije kako bi dobio glatku teksturu. U sir umiješajte šećer u prahu, dobro tucite, a zatim ubacite kiselo vrhnje i vaniliju i promiješajte do kraja. Dodajte topljenu čokoladu i miješajte još 2 minute, dok tekstura ne bude glatka i prozračna. Prelijte kremu u kalup, ravnomjerno preko keksa i zaštitite plastičnom folijom.
Ohladite u hladnjaku.
U slast.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava