NAVALITE: Ljetni čokoladni kolač za koji vam ne trebaju ni jaja ni pećnica

Autor: I.G.

Dakle, ovo je definitivno jedini recept koji će vam trebati ovo ljeto. Podloga:

Na blogu “Mel’s Kitchen” svako malo osvanu, između ostalog, i zanimljive slastice, a ovog puta slastičarka koja stoji iza bloga podijelila je recept za ukusan, lagan i osvježavajuć čokoladni kolač za koji vam ne trebaju ni jaja ni pećnica. Dakle, ovo je definitivno jedini recept koji će vam trebati ovo ljeto.

Podloga: 

200 grama čokoladnih keksa

Velika žlica kristalnog šećera

7 velikih žlica maslaca, otopljenog

Kremu:

700 grama kremastog sira




300 grama šećera u prahu

60 grama kiselog vrhnja

1 žličica ekstrakta od vanilije




260 grama tamne čokolade, otopljene na pari i ohlađene

Postupak:

Izmrvite kekse (ako nemate mlinac za mljevenje, možete i s pomoću plastične vrećice i bata za meso – čak je bolje jer će mrvice biti krupnije ) i pomiješajte ih s kristalnim šećerom i otopljenim maslacem. U kalup za pečenje stavite usitnjene kekse i stisnite (ne prejako). U velikoj zdjeli električnim mikserom miješajte kremasti sir minutu do dvije kako bi dobio glatku teksturu. U sir umiješajte šećer u prahu, dobro tucite, a zatim ubacite kiselo vrhnje i vaniliju i promiješajte do kraja. Dodajte topljenu čokoladu i miješajte još 2 minute, dok tekstura ne bude glatka i prozračna. Prelijte kremu u kalup, ravnomjerno preko keksa i zaštitite plastičnom folijom.

Ohladite u hladnjaku.

U slast.

 

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.