Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Napravite slasnu patlidžan pizzu
Brzinski savjet za ručak koji može poslužiti i kao predjelo, ali i kao glavno jelo
Sastojci
Veći patlidžan isječen na ploške
100 gr svježe mozarelle
50 gr žutog topivog sira
4 žlice umaka od rajčice
4 žlice ulja
100 gr mesa (po želji)
sol, papar, češnjak, majčina dušica, timijan, bosiljak
parmezan
Priprema
Kada ste narezali patlidžan na deblje ploške, obilato ga posolite. Neka odstoji 30-ak minuta. Nakon toga operite sol s patlidžana i posušite ga. U zagrijanu tavu s uljem stavite patlidžan. Kada počne rumeniti, okrenite ga i stavite origano. Patlidžan je nakon toga potrebno premazati umakom od rajčice te staviti nadjev.
Po želji možete ga posuti i svježim origanom, bosiljkom, timijanom i pokriti tavu poklopcem. Ostaviti desetak minuta na srednjoj temperaturi da se patlidžan ispeče, a sir otopi.
Naribati parmezan po pečenoj patlidžan pizzi i uživajte u harmoniji okusa.
U slast!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava