screenshot/YouTube

Kuhano vino po receptu svjetski poznatog kuhara!

Autor: T. P.

Začine iskombinirajte po želji za savršen ugođaj uz čašu mirisnog kuhanog vina

Poznati svjetski kuhar Jamie Oliver otkrio je svoj recept kuhanog vina koji se može opisati kao Božić u čaši. Njegovu bi recepturu svatko barem jednom trebao probati, smatra Jamie koji opisuje svoju savršenu mješavinu:

“To je prekrasno slavlje svih božićnih začina poput zvjezdastog anisa, cimeta i indijskog oraščića. Ako imate neki začin koji obožavate, a nije nužno zimski, slobodno se poigrajte okusima jer nećete pogriješiti”, savjetuje Jamie Oliver koji je recept slikovito opisao i na svojim internetskim stranicama.

I poznata britanska kuharica Nigella Lawson slaže se da se sa začinima u kuhanom vinu može eksperimentirati. “U lonac s crnim vinom obvezno dodaje narezanu naranču, cimet, zvjezdasti anis, med, ali i šalicu jakoga crnog čaja (earl greya) te malo tamnog ruma”, dodaje Nigella svoj dodir ovoj recepturi.

Sastojci:

2 boce crnog vina

2 klementine

limeta

300 g šećera,

6 klinčića

štapić cimeta

mahuna vanilije

3 lovorova lista

indijski oraščić

2 zvjezdasta anisa

Priprema:

U lonac stavite šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve navedene začine pa zalijte s vinom toliko da prekrije šećer i kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte preostalo pripremljeno vino.

Autor: T. P.