Kao u srcu Italije! Bolju tjesteninu od ove (još) niste probali!

Autor: T. P.

Ne morate otići dalje od svoga doma kako biste iskušali tradicionalnu talijansku recepturu tjestenine po kojoj su itekako poznati. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, malo vremena i malo dobre volje. U slast!

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka

žličica usitnjenog peršina

1 konzerva pelate rajčica

1 žličica šećera

250 g tjestenine




začini po želji

parmezan po želji

Postupak:




Na maslinovu ulju popržite usitnjeni češnjak i peršin pa tomu dodajte pelate i njihovu tekućinu iz konzerve. Sirovu tjesteninu dodajte toj smjesi i začinite sve po želji. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Po potrebi dodajte malo vode. Za 15 minuta imat ćete gotovo jelo na stolu, pravi dašak Italije.

Prije posluživanja jelo zalijte s nekoliko kapi maslinova ulja ili dodajte malo maslaca i promiješajte. Ovo jelo može biti glavno jelo, ali i prilog, ovisno o vašem ukusu. U svakom slučaju, uživat ćete.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.