Pinterest

Kad povrće ‘ljubi’ krumpir, nastane ova delicija!

Autor: T. P.

Isprobajte recept koji možete kombinirati po svojem ukusu!

Želite unijeti više povrća u svoju prehranu? Iskombinirajte omiljene sastojke i njima napunite – krumpir! Ne morate ga čak ni guliti. Riječ je o samostalnom jelu ili prilogu koje vole i vegeterijanci i oni osjetljivijeg, gurmanskog nepca .

Od sastojaka vam je potrebno nekoliko većih krumpira te povrće koje ćete kombinirati s primjerice sirom, umakom od rajčice, maslacem ili slično.

Ono što  svakom slučaju trebate učiniti jest doboro oprati krumpire te ih s korom ispeći u ranije zagrijanoj pećnici na 200 – 220 stupnjeva oko 50 minuta. Dok se krumpir peče, pripremite povrće. Dobra kombinacija je brokula i malo naribanoga sira (po želji). Važno je da povrće uvijek skuhate i usitnite. Možete ga i prodinstati na malo maslaca prije nego što njime napunite krumpir. Osim brokule i sira, kombinirati možete i špinat i gorgonzolu ili pak tomu dodati kuhano jaje. Pripremate li ovo jelo ljeti, možete napraviti i svježu verziju s paprikom, feta sirom i rajčicom – sve usitnjeno na kockice.

Kada je krumpir pečen, prepržite ga na sredini tako da izdubite procjep. U procjepe punite povrće po želji. Ako želite da se sir malo otopi, kratko vratite u pećnicu. Začinite solju i paprom ili pak mediteranskim začinima poput origana i ružmarina. Ovisno o kombinaciji za koju se odlučite, povrću možete dodati i češnjak ili crveni luk.

Kobinacija je mnogo pa pustite mašti na volju. Povrće se može “začiniti” i kockicama  popržene slanine ili pak šunkom. Isprobaje!

Savjet plus: za hrskaviju koricu, krumpir prije pečenja možete poprskati maslinovim uljem i morskom solju. U slast!

Pinterest
Pinterest




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.