JELO KOJE STE ZABORAVILI: Ručak za minutu! ‘Zadavite se’ u najjednostavnijem receptu ikada

Autor: Iva Međugorac

Mnogima je ovo omiljena hrana iz djetinjstva na koju su u potpunosti zaboravili.

Kruh, mast, sol, luk ili paprika bilo kako bilo ovo je dio tradicionalnog hrvatskog jelovnika, kojemu malo tko može odoljeti. A kako bi i odolio kada su na njemu odrasle čitave generacije. I što im fali. Dobro, danas možda fali prave domaće, svinjske masti. Ali i to je nadoknadivo. Potražite kanticu masti kod nekog bliskog vam farmera i počastite se ovim jelom našega djetinjstva jer ni jedan maslac, margarin ili nutela ne mogu nadomjestiti ono što je nekoć značila razmazana svinjska mast na kori kruha. I da! Kruh mora biti domaći..

Potrebno vam je

-kriška kruha

-pola žlice domaće svinjske masti

– na vrh noža mljevene paprike

– masti možete po ukusu dodati soli, luka i ostalih začina koje preferirate

Šnitu kruha premažite svinjskom masti. Pospite zatim paprikom i ostalim sastojcima koje preferirate. Uz ovo jelo u ljetnoj sezoni nije loše poslužiti domaću rajčicu. Možda će vam se jedna šnita učiniti malo, pa stoga i količinu prilagodite ukusu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.