Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
JELO KOJE STE ZABORAVILI: Ručak za minutu! ‘Zadavite se’ u najjednostavnijem receptu ikada
Mnogima je ovo omiljena hrana iz djetinjstva na koju su u potpunosti zaboravili.
Kruh, mast, sol, luk ili paprika bilo kako bilo ovo je dio tradicionalnog hrvatskog jelovnika, kojemu malo tko može odoljeti. A kako bi i odolio kada su na njemu odrasle čitave generacije. I što im fali. Dobro, danas možda fali prave domaće, svinjske masti. Ali i to je nadoknadivo. Potražite kanticu masti kod nekog bliskog vam farmera i počastite se ovim jelom našega djetinjstva jer ni jedan maslac, margarin ili nutela ne mogu nadomjestiti ono što je nekoć značila razmazana svinjska mast na kori kruha. I da! Kruh mora biti domaći..
Potrebno vam je
-kriška kruha
-pola žlice domaće svinjske masti
– na vrh noža mljevene paprike
– masti možete po ukusu dodati soli, luka i ostalih začina koje preferirate
Šnitu kruha premažite svinjskom masti. Pospite zatim paprikom i ostalim sastojcima koje preferirate. Uz ovo jelo u ljetnoj sezoni nije loše poslužiti domaću rajčicu. Možda će vam se jedna šnita učiniti malo, pa stoga i količinu prilagodite ukusu.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle