www.flickr.com
www.flickr.com

Ispecite filmski pohane šnicle! Evo u čemu je trik

Autor: T. P.

Na srednjoj temperaturi pržite šnicle po tri minute sa svake strane. Dobar tek!

Iskusnim kuharicama i kuharima recept o pohanju mesa zasigurno se čini posve suvišnim. No, mladim kuharima može biti od velike koristi. Kako bi šnicle izgledale, mirisale i imale izvrstan okus, dobro je pratiti sljedeće korake koji će vas dovesti do filmskog izgleda pohanoga mesa. Jednostavno je i ukusno.

Sastojci:

12 komada junećih ili svinjskih šnicli

Mješavina začina

1 mala žličica soli

1 mala žličica vegete

1 mala žličica papra

1 mala žličica bijeloga luka u prahu

1/2 male žličice muškatnog oraščića (po želji)

1/2 male žličice crvene paprike (po želji)

4 jajeta

1/4 šalice mlijeka (šalica 250 ml)

2 šalice krušnih mrvica

2 šalice brašna

ulje

Postupak:

U jednoj zdjelici pomiješajte sve navedene začine. Na svaku šniclu s obje strane utrljajte malo mješavine začina i istucite ih čekićem za meso. Pripremljene šnicle stavite u posudu koja se može zatvoriti i najbolje ih je ostaviti preko noći u hladnjaku, ako imate vremena.

Pripremite tri posude ili dublja tanjura te u njih raspodijelite brašno, jaja s mlijekom i krušne mrvice. U tavici za to vrijeme zagrijte ulje. Šnicle prvo uvaljajte u brašno pa u jaja te potom u krušne mrvice. Na srednjoj temperaturi pržite šnicle po tri minute sa svake strane. Dobar tek!

 

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI