Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Imamo za vas recept za domaću verziju čokolade Toblerone!
Imate li kod kuće sve potrebne sastojke, uljepšajte si dan brzinskim pripremanjem domaće čokolade koja okusom neodoljivo podsjeća na poznati Toblerone
Sastojci
300 g čokolade
300 g lješnjaka
3 jajeta
300 g maslaca
300 g keksa
300 g šećera
Priprema
Karamelizirajte 200 g šećera i umiješajte u smjesu 200 g prepečenih lješnjaka. Izmiješajte i stavite na masan tanjur pa ostaviti da se tako ohladi. Preostali šećer izmiksajte s jajima, a maslac zasebno umutite i sjedinite s jajima te tomu dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.
U smjenu umještajte usitnjene lješnjake da se sjedini pa dodajte mljevene kekse te sve dobro promiješajte i stavite u trokutaste kalupe ako ih imate. Kad je sve gotovo, stavite u hladnjak da se prohladi.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava