Tomislav Miletic/PIXSELL
Tomislav Miletic/PIXSELL

GULAŠ IZ PEĆNICE: Delicija kakvu još niste kušali!

Autor: I. Delić

Odličan i inovativan način pripreme gulaša!

Gulaš je mnogima omiljeno jelo, ali ljeti, kada su vrućine neizdržive, mnogi izbjegavaju pripremati ga. No, s gulašom koji se priprema u pećnici to nije slučaj. Donosimo vam odličan recept:

Potrebno vam je:

Pet žlica brašna

Pola žlice soli i papra

700 grama junetine narezane na kockice

Jedan veliki luk i tri režnja češnjaka

Tri žlice ulja

Litra juneće juhe

400 grama umaka od rajčice

4 velika krumpira

4 mrkve

200 grama graška iz konzerve

Promiješajte četiri žlice brašna sa soli i paprom te stavite u vrećicu za hladnjak, ubacujte u tu smjesu postupno meso i uvaljajte u spomenutu masu. Kada postupak okončate, u vrećici bi trebalo ostati malo brašna pa mu dodajte preostalu žlicu. U velikoj zdjeli na ulju prepržite luk, bijeli luk i meso uvaljano u brašno pa postupno dodajte juhu i pasiranu rajčicu. Pokrijte i kuhajte u pećnici na 180 °C dva sata. Nakon toga dodajte krumpir i mrkvu pa kuhajte još sat vremena te pred kraj dodajte grašak iz konzerve.

Autor: I. Delić

ZADNJE VIJESTI