Pinterest

Gamberi i lignje u crvenom ‘češnjakastom’ umaku – zdravlje na tanjuru!

Autor: T. P.

Ovo jelo je i zdravo i ukusno, a k tome se i brzo priprema!

Ako volite morsku hranu, a nemate osobito puno vremena za pripremu kojekakvih morskih delicija, ovo jelo ćete obožavati nakon što ga jednom pripremite. Dodatan plus je što je i vrlo zdravo, puno antioksidansa (azhvaljujući rajčici) i antikancerogenih tvari zahvaljujući češnjaku koji podiže i imunitet te puno proteina zahvaljujući morskim plodovima.

Sastojci

250 g gambera
250 g lignji
3 rajčice
2 – 3 češnja češnjaka
10 listića usitnjenog bosiljka
2 – 3 žlice pasirane rajčice
1 žlica maslinova ulja

Priprema

1. Usitnite  rajčicu i operite morske plodove

2. U veću tavicu stavite rajčicu i lignje te ih poklopite. Kuhajte na srednjoj vatri pet minuta i provjeravajte ima li dovoljno tekućice od rajčice u tavici.

3. Nakon pet minuta dodajte pasiranu rajčicu, dobro promiješajte i pustite dok se umak malo ne zgusne.




4. Dodajte gambere i usitnjeni češnjak te pustite da se kuha dvije do tri minute. Ako procijenite da treba, slobodno dodajte još koju žlicu pasirane rajčice. Dodajte bosiljak, kuhajte još minutu pa ugasite vatru. Na samome kraju dodajte žlicu maslinova ulja i uživajte u divnom jelu!

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.