Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
FOTO: Najukusnija nacionalna zastava je…
Ako ste ljubitelj bosiljka, rajčica i špageta pozornost će vam privući talijanska zastava, a ako ste ljubitelj maslina i feta sira nećete dizati pogled s grčke zastave. U svakom slučaju uživajte u pravom vizualnom festivalu.
Međunarodni festival hrane u Sydneyu štovateljima dobre hrane diljem svijeta ponudio je pravu gozbu, kako vizualnu tako i u obliku pravog praznika za okusne pupoljke. Tijekom listopada prošle godine održano je preko 400 evenata koji su taj mjesec u Australiji pretvorili u mjesec kulinarske umjetnosti.
Lokalno je stanovništvo svoju prehrambenu tradiciju izložilo serviranjem svakojakih delicija; od pečenih banana, šnicli od svinjskih ušiju, terrine od svinjske glave do zelenih jaja i šunke. Održano je i svjetsko natjecanje glavnih kuhara koji su kao kulinarski eksperti morali svoje vještine, ali i pričanje i debatiranje o toj aktivnosti, izložiti u najboljem svjetlu pred zahtjevnom publikom.
Posebno oduševljenje predstavile su zastave zemalja učesnica napravljene od hrane karakteristične za pojedinu zemlju. Ako ste ljubitelj bosiljka, rajčica i špageta pozornost će vam privući talijanska zastava, a ako ste ljubitelj maslina i feta sira nećete dizati pogled s grčke zastave. U svakom slučaju uživajte u pravom vizualnom festivalu.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava