screenshot

Četvrtak je dan za canellone sa špinatom i sirom!

Autor: dnevno.hr

Ukusni ručak za zaslužni kraj tjedna je tu

Sastojci

250 g Ricotte
400 g špinata
glavica luka
sol, malo maslinovog ulja

Za bešamel umak

50 g maslaca
50g brašna
500-800ml mlijeka
sol, papar, muškatni oraščić
Parmezan

Priprema

Prvo napravite bešamel umak. Nakon što ste luk sitno nasjeckali, pirjajte ga s malo maslinovog ulja. Dodajte špinat i kratko ga popržite s lukom. Nakon toga dodajte sir i dobro pomiješajte.

Cannellone punite pripremljenom smjesom. Na dno posude u kojoj ćete peći stavite malo umaka, poslažite napunjene cannellone . Ako vam ostane smjese slobodno raspodijelite po cannellonima. Prelijte ostatkom umaka i naribajte parmezana da prekrije sav umak.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata.

 

Izvor

Autor: dnevno.hr