Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Četvrtak je dan za canellone sa špinatom i sirom!
Ukusni ručak za zaslužni kraj tjedna je tu
Sastojci
250 g Ricotte
400 g špinata
glavica luka
sol, malo maslinovog ulja
Za bešamel umak
50 g maslaca
50g brašna
500-800ml mlijeka
sol, papar, muškatni oraščić
Parmezan
Priprema
Prvo napravite bešamel umak. Nakon što ste luk sitno nasjeckali, pirjajte ga s malo maslinovog ulja. Dodajte špinat i kratko ga popržite s lukom. Nakon toga dodajte sir i dobro pomiješajte.
Cannellone punite pripremljenom smjesom. Na dno posude u kojoj ćete peći stavite malo umaka, poslažite napunjene cannellone . Ako vam ostane smjese slobodno raspodijelite po cannellonima. Prelijte ostatkom umaka i naribajte parmezana da prekrije sav umak.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle