Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Brzinska juha od rajčice – čak i ako nemate rajčicu
Ako vam nedostaje ideja na ručak ili laganu večeru, evo savršene juhe!
Sastojci:
mrkva
celer
pastrnjak
korijen i list peršina
pola litre pasirane rajčice (ili izmiksane svježe rajčice)
začini (sol, Vegeta, papar, bijeli luk u prahu) maslinovo ulje
Knedle:
1 jaje
žličica maslinova ulja
nekoliko žlica griza ili brašna
malo soli
Prvo napravite knedle tako što ćete pomiješati sve sastojke. Možete im dodati i malo vode. Pazite da vam smjesa ne bude ni pregusta ni prerijetka. Ostavite je sa strane dok pripremate ostalo.
Korijenje povrća (mrkva, celer, peršin, pastrnjak) očistite i naribajte pa prodinstajte desetak minuta na malo ulja i vode. Začinite s malo soli i papra pa na sve dodajte pasiranu rajčicu. Kada juha zakuha, žličicom napravite knedle i lagano ih stavljajte u juhu. Dodajte i sitno narezano lišće peršina i celera. Kada se knedle dignu na površinu juhe, jelo je gotovo. Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava