Željko Koprolčec Photography

(VIDEO) NINA KRALJIĆ – Nova dimenzija pjesme “Samo” iz kreativne radionice Romulić&Stojčić!

Autor: dnevno.hr

Po objavi ovog video-uratka, već sljedeći tjedan s albuma "Samo" će biti objavljen potpuno novi singl – pjesma "Snijeg", zajedno sa službenim pratećim videospotom.

Naslovni singl debitantskog albuma Nine Kraljić – “Samo”, dobio je i vizualnu dimenziju, u obliku video-uratka nastalog u kreativnoj radionici Romulić&Stojčić multimedijalnog studija. 

Video-produkciju potpisuju Dražen Stojčić i Mario Romulić, koji su odmah pri slušanju pjesme željeli kreirati svoj vizualni doživljaj singla “Samo”, a Ninin glas predstaviti kao silu prirode. Također, video su tematski htjeli povezati i s promotivnim videom eurovizijske pjesme “Lighthouse”. Uzajamna inspiracija kreativnih sila i umjetnika rezultirala je ovom vizualnom dimenzijom singla “Samo”!

“Nakon što smo čuli pjesmu odmah smo znali da želimo Ninin glas predstaviti kao silu prirode. Pa se tako njen glas iz vjetra i oblaka pretvara u vodu, prvo kao maleni potok, a kako raste snaga Nininog glasa, tako raste i vizualna dinamika koja se u refrenu pretvara u pravu vodenu eksploziju valova i vodopada. Zatim se vokal pretvara u nježnu maglu koja plovi prekrasnim krajolikom, da bi u drugom dijelu pjesme kadrovima zime, snijega i leda umirili radnju prije dramatičnog velikog finala u kojem se miješaju kadrovi vatre, gromova i oluje. Na taj smo način htjeli povezati pjesmu ‘Samo’ s eurovizijskim promo-videom za pjesmu ‘Lighthouse’ u kojoj su korišteni upravo kadrovi moćnih oluja na Jadranu. Kadrovi su snimani u raznim tehnikama (slowmotion, timelapse…) diljem Hrvatske, od Dubrovnika, Biokova, Kornata, Velebita, Gorskog Kotara, Zagorja, do Baranje, ali smo namjerno htjeli izbjeći prepoznatljivost lokacija i umjesto toga fokusirati se na detalje i čistu moć prirode. Ninin stil pjevanja savršeno se uklopio u taj koncept i sretni smo što je ova suradnja rezultirala uratkom za koji vjerujemo da će biti rado gledan.”

Po objavi ovog video-uratka, već sljedeći tjedan s albuma “Samo” će biti objavljen potpuno novi singl – pjesma “Snijeg”, zajedno sa službenim pratećim videospotom.

Također, u zagrebačkom Pločniku sljedeće srijede, 7. prosinca, održat će se promocija albuma “Samo” i godišnji Tulum diskografske kuće Universal Music Hrvatska, o čemu će uskoro biti poznato više informacija.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.