PRESS

(VIDEO) “Miris kestena” u Ulici iza – Poslušajte debitantski singl!

Autor: dnevno.hr

Jezgra projekta “Ulica iza” su Duje Miliša i Ivana Blažević Yupi, a javnosti su se odlučili predstaviti singlom prvijencom pod imenom “Miris kestena” za koji su snimili i videospot.

Ulica iza kreće sa radom 2011.g. kada je nastao njihov prvi uradak ‘’Želim opet voljeti’’, te je u to vrijeme po prvi puta je snimljen i ‘’Miris Kestena’’ u akustičnoj varijanti, no unatoč kreativnom početku projekt je bio na pauzi do nedavno kada su Yupi i Duje odlučili snimiti pjesmu te su ušli studio kod Jere Šešelje. “Prvi i najvažniji uvjet je bio da se zadrži prvotna melodija gitare i vokala, a novi dijelovu budu prirodni i iskreni. Jere Šešelja je vrlo rado prihvatio ideju i na njoj sagradio pjesmu koja se temelji na prirodnom zvuku violina, čela i gitara. “ – otkriva Duje te objašnjava kako je došlo do imena “Ulica iza”:

“Yupi i ja smo po prvi puta zasvirali u Jazzvi, kafiću u našem Zadru u kojem smo se okupljali i družili dok smo bili u srednjoj. To je definitivno bilo mjesto kulture, ljubavi i druženja, Jazzva je bila više od kafića. U ulici gdje se Jazzva nalazila, odmah ispod Kalelarge se počeo stvarati pravi alternativni krug. Svi mladi ljudi u Zadru koji su voljeli poeziju, glazbu i otvoreno razmišljanje, dolazili su tamo. S vremenom, to mjesto okupljanja dobilo je naziv Ulica Iza. Naši počeci su bili u toj ulici. Zato smo se u spomen na Jazzvu i to kreativno mjesto nazvali Ulica Iza. “

Duji Miliš je uz bend The A! bio glavni kreativni pokretač i snimatelj projekta #ZagrebAtDawn kojim su prikazali skriveno lice Zagreba kroz 4 godišnja doba, a da se i kao pjevač najbolje osjeća u prirodi pokazao je u videospotu kojeg je radila zajednička prijateljica Marta Soljačić, a možete ga pogledati ovdje:

Podsjetimo, Duje je već izdao dva samostalna studijska singla “Misliš da je lako” i “Neka bude kako je”, a sada svoj rad nastavlja u ovom novom starom projektu, a o suradnji sa Yupi otkrio je:

“Svaki trenutak s Yupi stvarajući pjesme za Ulicu Iza, moj je bijeg od stvarnosti. Kad sviramo, najčešće biramo parkove i prirodu, to nam nekako jako odgovara, tako da često znamo dobiti dodatno društvo od prolaznika.”

Miris Kestena priča kako vrijeme i život odnesu svu tugu i bol za osobom koju voliš. Tekst i glazbu Yupi i Duje su napisali zajedno tokom putovanja u Gospiću.

“Uvijek sam razmišljala o umjetnosti, a posebno o glazbi kao vremeplovu. Naše pjesme me vrate u neko jednostavnije i bezbrižnije vrijeme, ali me također odvedu u svjetliju budučnost u kojoj su možda naša imena davno zaboravljena, ali se i dalje tu i tamo čuju riječi naših pjesama. I to čini moju sadašnjost toliko ljepšom” – otkriva Yupi

Autor: dnevno.hr