Livio Andrijić

VALENTINOVO U LISINSKOM UZ PAVEL I DETOUR!

Autor: dnevno.hr

Pripremite se za uzbudljivu večer i dvostruki koncert na jednom mjestu. Na Valentinovo, 14. veljače Lisinski će ljubavlju ispuniti dva benda - Pavel i Detour!

Dallas Records najavljuje koncertnu poslasticu na kojoj će predvodnici domaćeg popa udružiti snage i na pozornici hrvatskog hrama glazbe naizmjence izvoditi koloplet svojih najuspješnijih songova. U skladu s prigodom, bit će to The best of večer s posebno odabranim repertoarom, ali i gostujućim glazbenicima.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičkog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, obogaćenog povremeno drum’n’bassom i ponekom country notom.Treći studijski album A što ak’ ja… pokazao se prijelomnim u njihovu djelovanju, katapultirajući ih u status velike glazbene pop-atrakcije u regiji. Album s hit singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama,osigurao je Detouru visoka mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini. Početkom 2016. godine frontmen grupe Nenad Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svojem autorskom djelovanju, pjesmu Zaljubila sam se koja im je 2017. donijela još jednog Porina, i to u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Foto: Livio Andrijić

Ništa manje uspješan Pavel, predvođen autorom Aljošom Šerićem, već deset godina svojim pjesmama pretežito akustičnog pop-izričaja uljepšava eter domaćih radiopostaja. Njihove su pjesme među najemitiranijim pjesmama prema godišnjim službenim listama. Posebno se to odnosi na Poslije nas iČuvaj me, za koju su osvojili Porina za Aranžman godine. Svakim albumom dobivaju izvrsne kritike, kao i  brojne nominacije za prestižne kategorije diskografske nagrade Porin (Pjesma godine i Album godine). Ako se pita publika, pjesma Zbog tebe, do danas je sigurno jedan od njihovih najvećih hitova, a publika u Lisinskom imat će priliku uvjeriti se i zašto.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.