Press

RASPRODAO POLA ARENE U POLA DANA: Panonski mornar dokazuje svoju veličinu

Autor: dnevno.hr

Balašević dokazuje kako se Zagreb i on javno vole.

Đorđe Balašević najavio je koncert u Zagrebu i još jednom dokazao kako ima nevjerojatnu publiku.

Koncert će se u zagrebačkoj Areni održati 26.12., a ulaznice su puštene u prodaju s nedjelje 30. na ponedjeljak 31.10 u ponoć. Server sustava za online prodaju ulaznica je u kasne noćne sate “pao” od količine ljudi zainteresiranih za kupnju.

Nakon prvotnog zagušenja, sustav je ubrzo proradio i doveo do toga da je u pola dana prodano već pola kapaciteta Arene! Čini se da se povijest za Balaševića i Arenu ponavlja, i da će Arena ubrzo biti rasprodana do posljednjeg mjesta, 2 mjeseca prije samog koncerta.

Balašević je napisao i osobnu najavu koncerta:

Nije mi lako da najavim koncert u Zagrebu. Ne mogu li jednostavno reći da će to biti ‘ono naše’? Osnovna pravila marketinga nalažu da obavezno spomenem ‘novi CD’, ‘nezapamćeni događaj’, a u najgorem slučaju barem ‘specijalne goste’… I onda sam u sosu. U umaku, alijas… Da je to bar bilo prošle godine, mogao sam događaj reklamirati kao jubilaran, desetogodišnjicu od izlaska mog posljednjeg CD-a? Što se ‘nezapamćenih događaja’ tiče, bije me maler da uvijek učestvujem samo u zapamćenim događajima.

Ali tek oko ‘specijalnih gostiju’ nastaje teški zaplet? Njih, naime, tek i treba da pozovem, i to upravo ovom najavom, a planira se da budu pravilno raspoređeni po parteru, na tribinama i na galeriji… Ali kakva će biti koncepcija, pitaju me? Koncepcija? Šta, sad i to mora? To je sigurno nešto novo, zbog Europske Unije? Pa, dobro, recimo da se u tom slučaju ‘koncepcija’ koncerta bazira na tome da mi započnemo pjesmu, a ostali je prihvate. Da u pojedinim pasažima klavir sačuva intimu Kerempuha. I da u nekim solo dionicama virtuoznost svakog od sedamnaest muzičara dostigne akademsku akustiku Lisinskog. Ali da se strogo vodi računa o tome da se sve to uklopi u glasove Mješovitog Zbora Arene, jer ovo je njihov koncert, kao što već negdje rekoh?

Ti ‘veliki’ koncerti uvijek pripadaju prvenstveno publici, a ovo će, po svemu sudeći, biti Veliki Koncert, bez navodnika… Ne vrijedi, eto… Kakogod okreneš, sve ipak neizbježno navodi na onu, možda pomalo amatersku, ali definitivno jedinu moguću najavu… Dame i gospodo, dakle… Arena Zagreb, 26. prosinca… ‘Ono naše’…” Đole

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.