Press
Press

Posljednja pjesma glazbenog doajena: Predstavljen singl ‘Život’ Arsena Dedića (VIDEO)

Autor: dnevno,hr

Arsen Dedić i Aleksandar Kravić su se istovremeno dogovarali i za snimanje spota u Arsenovom rodnom Šibeniku i Zagrebu, ali je u to vrijeme Arsen bio zaokupljen snimanjem filma "Moj zanat" zbog čega se snimanje stalno odgađalo, a naposljetku se nije ni dogodilo.

Pjesmu “Život”, novosadskog glazbenika i tekstopisca Aleksandra Kravića otpjevao je naš najveći skladatelj, kantautor i umjetnik, Arsen Dedić.

“Do Arsena sam došao prije nekoliko godina preko njegovog sina Matije, jednog od najboljih pijanista ovih prostora. Ponudio sam mu pjesmu i bio sam presretan kad mi se posle nekoliko dana javio i rekao da je pjesma odlična”, prisjetio se Kravić koji je poznat po suradnji s velikim glazbenicima poput Đorđa Balaševića i Aleksandra Dujina.

Arsen Dedić i Aleksandar Kravić su se istovremeno dogovarali i za snimanje spota u Arsenovom rodnom Šibeniku i Zagrebu, ali je u to vrijeme Arsen bio zaokupljen snimanjem filma “Moj zanat” zbog čega se snimanje stalno odgađalo, a naposljetku se nije ni dogodilo.

Nakon Arsenove smrti njegova je obitelj dala pristanak da se pjesma objavi, a istoimeni spot je napravljen kao svojevrsni hommage velikom Arsenu. Sniman je u crno bijeloj tehnici s fotografijama Šibenika i Zagreba i mjesta koje je rado posjećivao, isječcima iz novina te omotima njegovih ploča. Snimatelji spota su Jovan Milinov i Tomislav Rupi, redatelj je Gvozden Djurić, a montažer Branislav Klašnja

Autor: dnevno,hr

ZADNJE VIJESTI