Počelo snimanje videospota pjesme My friend kojom nas Jacques Houdek predstavlja na Euroviziji!

Autor: dnevno.hr

Jacques Houdek vrlo je ozbiljno pristupio svakoj pojedinosti cijele kampanje po riječima redateljice videospota i drago mu je što videospot snima u srcu Zagreba, grada u kojemu je proveo svoje djetinjstvo

Kreativni tim ovogodišnjega eurovizijskog predstavnika Hrvatske radiotelevizije (HRT) Jacquesa Houdeka ovoga tjedna u Zagrebu snima službeni videospot pjesme My friend čije se prvo prikazivanje očekuje početkom travnja. Prije je objavljen videozapis pjesme u režiji Darija Lepoglavca, koji je na kanalu YouTube dosad pregledan više od milijun puta.

Službeni videospot režira poznata i uspješna redateljica Katja Restović, s kojom je Jacques Houdek više puta izvrsno surađivao u izradi videospotova Miris žene, Kao kiše kap, Otkad nemam te Zid. Riječ je o redateljici koja je režirala videospot i za hrvatsku glazbenu divu Doris Dragović još 1999. godine za pjesmu Marija Magdalena kojom je Doris osvojila prestižno četvrto mjesto na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Izraelu te tako ponovila najbolji hrvatski rezultat koji dijeli s Majom Blagdan.

Katja Restović ne skriva veselje zbog suradnje sa Jacquesom Houdekom. „Iznimno poštujem njegov izvanserijski talent, a suradnja mi je s njim uvijek predstavljala posebno zadovoljstvo i čast. Dijelimo estetiku, kvalitetu, umjetnički senzibilitet i s užitkom radimo na tome projektu“, ističe Katja Restović i pojašnjava da već tjednima aktivno rade na scenariju i svim pojedinostima glede snimanja.

„Videospot će biti veoma human, emotivan i topao, s porukom koja slavi život kao čudo. Različitosti nas trebaju spajati, a ne razdvajati jer život nije glavna proba, nego ga treba zaista živjeti u svakome trenutku. Svi mi to vrlo često zaboravimo, zanemarimo te su mi i zato ovaj videospot i pjesma pravi izazov. Pokušat ću slikom izazvati emociju koju Jacques raskošno poklanja svojim glasom, a to i želi i očekuje od mene kao redateljice. Snimat ću s dragim prijateljem, snimateljem Josipom Ružićem i njegovom ekipom. Moja će asistentica Ana Sever raditi prizore iza scene i fotografije sa snimanja“, pojasnila nam je redateljica Katja Restović.

Jacques Houdek vrlo je ozbiljno pristupio svakoj pojedinosti cijele kampanje po riječima redateljice videospota i drago mu je što videospot snima u srcu Zagreba, grada u kojemu je proveo svoje djetinjstvo.

„Redateljica videospota moja je dugogodišnja, vrlo draga i bliska suradnica, a videospot će biti jednostavan, na ulicama grada, životan i human. Oslikavat će nekoliko usporednih priča iz svakodnevnoga života, čiji nas prizori okružuju“, najavio je Jacques Houdek.

Podsjećamo na to da je i dalje u tijeku kampanja #beMyfriend, kojoj je svrha širiti ljubav i zajedništvo stvarajući pozitivno prijateljsko ozračje. Kampanju su prepoznale i poduprle velike estradne zvijezde i poznate osobe iz javnoga života, pa su tako svoje fotografije i poruke potpore Jacquesu Houdeku, kojega osobito raduje velika podrška kolega, prošlih dana objavile dosadašnje hrvatske eurovizijske predstavnice Maja Blagdan i Vanna, predstavnice susjedne Bosne i Hercegovine – Maya Sar i Maja Tatić – te Alka Vuica, Ivana Banfić, E. N. I., Ivana Kindl, Doris Pinčić, Andrea Čubrić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak Peggy, Antonija Šola, Aleksandra Milutinović i mnogi drugi.




Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu. Videozapis je režirao Dario Lepoglavec, tekst su u videozapisu ispisale Deniss Grgić i Annamarija Gržetić, a Jacquesov je crtež izradila Deniss Grgić.

Gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) i slušatelji Hrvatskoga radija (HRT – HR) nastup Jacquesa Houdeka na velikoj eurovizijskoj pozornici moći će pratiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. svibnja, a u slučaju ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja. Sve će se tri eurovizijske večeri moći pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Očekuje se da će ovogodišnji spektakl u kijevskoj areni pratiti 11 000 gledatelja te više od 200 milijuna televizijskih gledatelja.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.