Dusko Jaramaz/PIXSELL

NASA POTVRDILA: ‘Pjesma Miše Kovača zasvirat će na Marsu!’

Autor: T. P.

"Poljubi zemlju" pjesma je Miše Kovača koja će odjeknuti Crvenim planetom.

Ovozemaljski glazbeni uspjeh bilo je nezamislivo nadjačati, no legendarni hrvatski pjevač Mišo Kovač i to će uspjeti. Naime, američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity. Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Na Marsu su se tako mogli čuti hitovi poput onog od Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu puknuo kabel, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju. Marsom su odjekivali i Rolling Stonesi, Queen, Ramonesi, Beach Boysi, Sting, a kako je potvrđeno redakciji 24sata, sada će odjekivati i pjesma “Poljubi zemlju” Miše Kovača.

Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je NASA-i poslati glazbeni prijedlog naših čitatelja, obožavatelja Miše Kovača – “Poljubi zemlju”.

Odgovor iz NASA-e stigao je nakon tri godine:

“Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane”, poručili su.

Mate Mišo Kovač tako će postati prvi hrvatski pjevač čija će se pjesma oriti svemirom.

“Kad zavrte moju pjesmu na Marsu, bit će to moj najveći glazbeni uspjeh, a onda je to i najvažniji uspjeh hrvatske glazbe za sva vremena”, rekao je Kovač nakon što je primio ovu neobičnu vijest.

Autor: T. P.