NAKON ŠTO JE SPLIT ‘OTKANTAO’ CAJKE, NI ZAPREŠIĆ NE ŽELI ‘FESTIVAL CAJKI’: Tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada!

Autor: M.Matić

''Zaprešćani nisu dužni zbog nečijeg privatnog interesa biti izloženi teroru takvog smeća niti su povijesno, zemljopisno ni kulturološki dio takvog svjetonazora, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb napravio jer mu tu nikako nije mjesto."

Zbog kvalitete glazbe i buke ovogodišnjeg izdanja zagrebačkog Rujanfesta, koje se održava se od 16. do 18. rujna i od 23. do 25. rujna, pokrenuta je peticija za njegovim preseljenjem.

Aca Lukas, Haris Džinović, Jole, Saša Matić, Željko Joksimović, Maja Šuput i mnogi drugi ovogodišnji su izvođači na festivalu, ali Gordan Lopac pokrenuo je peticiju za preseljenjem Rujanfesta iz Zaprešića.

“Već godinama ova ‘manifestacija’ narušava prvenstveno bukom miran san stanovnika Zaprešića, Bistre i okolice, a ove godine doživljava vrhunac neukusa odabirom najgoreg što u nazovi glazbi postoji.

Svaki noć bi trebali trpiti teror izvođača mahom najgoreg turbo folka velikom većinom iz Srbije, te istih takvih domaćih.

Zaprešćani nisu dužni zbog nečijeg privatnog interesa biti izloženi teroru takvog smeća niti su povijesno, zemljopisno ni kulturološki dio takvog svjetonazora, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb napravio jer mu tu nikako nije mjesto”, navodi se u opisu peticije.

Organizatori Rujanfesta objavili su imena ovogodišnjih izvođača, a nismo mogli ne primIjetiti kako je broj pjevača folk muzike veći od onog zabavne.




Prisjetimo se nedavnog debakla “festivala cajki” u splitkoj Spaladium areni. Naime, 12 zvučnih imena turbo folk scene nije uspjelo napuniti ovu građevinu, no isti ti pjevači kroz mjesec ili dva, a neki i skorije nastupit će u istome tome gradu, gdje će se tražiti karta više za njihov nastup u gradskim klubovima


HRVATI OTKANTALI ‘CAJKE’: Ringšpil u Splitu uzalud se vrtio unatoč blještavilu i razgolićenim tijelima!


Zanimljiva je činjenica kako su organizatori ovogodišnjeg izdanja Rujanfesta, koji se već godinama održava na livadi pored shopping centra West Gate u Jablanovcu, odlučili kako će većina izvođača ove godine biti upravo iz Srbije.




Tako su do sada objavili da će uz Begine, Joleta, Crvenu Jabuku, Maju Šuput i Slavonske Lole, društvo im raditi i pop pjevač Željko Joksimović, stari narodnjak Haris Džinović, pjevač baladi Saša Matić, a prvi put će se na festivalu predstaviti i folker Aca Lukas koji je redovni gost zagrebačkih noćnih klubova, a sada će se predstaviti i većem broju publike.

Podsjetimo, tako je svojevremeno Aca Lukas kazao kako u Hrvatskoj vlada prava pomama za srbijanskim narodnjacima:“Nastupam u cijeloj regiji, pa i u Hrvatskoj. Oni nas baš vole i ne stide se to pokazati, iako vlada predrasuda da ne vole narodnjake”, rekao je Lukas.

U vrijeme pisanja ovog članka peticija je skupila 164 potpisa. Jesu li Hrvati zauzeti drmusanjem na lake note uz prateće zvuke frulica pokazat će vrijeme.

Autor:M.Matić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.