Julien Duval

Josipa Lisac grandioznim nastupom obilježila 50 godina rada

Autor: dnevno.hr

. Osim Chuija uz Josipu su nastupili i maestro Željko Vlahović i Vojkan Jocić, koji je svirao u pjesmama "Dok razmišljam o nama" i "Danas sam luda"

Grandioznim nastupom pred rasprodanim auditorijem Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Josipa Lisac svečano je obilježila velikih 50 godina rada! Ovogodišnji koncert “U čast Karlu Metikošu” dobio je dodatnu dimenziju finalom cjelogodišnje turneje kojom je naša najveća glazbena umjetnica proslavila pola stoljeća na sceni, a prepuni Lisinski ispratio ju je stajaćim ovacijama u trajanju od nekoliko minuta.

Dvoipolsatni nastup krenuo je duboko emotivnom i slojevitom skladbom “Janino ludilo”, iz prve hrvatske rock opere “Gubec Beg”, koju je Josipa izvela uz klavirsku pratnju maestra Željka Vlahovića. Uslijedio je prearanžirani klasik “Vjerujem ti sve” na kojem su na scenu izašli klavijaturist Gojko Tomljanović i gitarist Davor Doležal. Trećom pjesmom, “Boginja”, Josipa je službeno proglasila koncert započetim i zasvirala praćena svojim punim bendom u kojem su, uz Tomljanovića i Doležala još i trubač Josip Grah, basist Davor Črnigoj i bubnjar Borna Šercar, a pridružio im se i klavijaturist Toni Starešinić. Set lista od ukupno 16 pjesama dotaknula je dakako sve najvažnije skladbe karijere, od “O jednoj mladosti”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Hir, hir, hir” i “Danas sam luda” preko “Magle”, “Ležaj od suza”, “1000 razloga” i “Ispočetka”.

Gostiju na Josipinim koncertima nema previše, ali su pomno birani. Sinoć u Lisinskom izbor je bio jako logičan. Na pozornici joj se, tako pridružio zagrebački Chui bend s kojim je maestralno izvela “Tebi putujem”, po mnogim izborima najbolju pjesmu 2017. godine. Osim Chuija uz Josipu su nastupili i maestro Željko Vlahović i Vojkan Jocić, koji je svirao u pjesmama “Dok razmišljam o nama” i “Danas sam luda”.

Prvi od dva zagrebačka koncerta došao je i neposredno nakon dobivenih priznanja Josipine diskografske kuće Croatia Recordsa i HGU-a povodom 50. obljetnice umjetničkog djelovanja te za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, kao i objave kompilacije “Posve slobodna (Suradnje i etno)” u izdanju Croatia Recordsa. Sinoćnji koncert snimljen je u produkciji CMC televizije, a njegovo emitiranje zasigurno će oraspoložiti sve one koji nisu stigli na vrijeme kupiti ulaznice za ovaj koncert.

Josipa Lisac vraća se u Lisinski u četvrtak, 14. prosinca na drugi koncert za koji su ulaznice rasprodane još u studenom, u svega 48 sati. Tim nastupom zaokružiti će se godina u kojoj je gostovanjima od Sarajeva, Šibenika, Makarske, Rovinja, Novog Sada, Beograda do New Yorka, Toronta i Chicaga obilježila 50 godina impresivne karijere, teško usporedivo s bilo kojom na ovim prostorima.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.