Miranda Cikotic/PIXSELL

JOKSIMOVIĆ U ‘GOSPODSKOM’ IZDANJU: Jazz, drukčije, novogodišnje i svježe!

Autor: dnevno.hr

Joksimović je još 2014. godine u istoj Dvorani predstavio „Balkan Bazaar“ o kojemu je rekao: „Taj koncert u Lisinskom je jedan od mojih najboljih koncerata, a imao sam ih tisuću.“

„Jazz, drukčije, novogodišnje i svježe.“ Tako je Željko Joksimović opisao svoj projekt „Dva svijeta“ koji će predstaviti u utorak, 13. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Joksimović je još 2014. godine u istoj Dvorani predstavio „Balkan Bazaar“ o kojemu je rekao: „Taj koncert u Lisinskom je jedan od mojih najboljih koncerata, a imao sam ih tisuću.“

Ideja novoga projekta je iskorak, po uzoru na Paula Anku i Michaela Bubblea, obraditi već postojeće, poznate pjesme iz svijeta popa, rocka i narodne glazbe, „odjenuti ih u novo ruho“, te na taj način pomiriti naizgled nepomirljive svjetove. U tu je svrhu Joksimović okupio glazbenike različitih glazbenih stilova i oblikovao sastav u formi big benda, pod nazivom Kapitalisti.
Još je u djetinjstvu Željko Joksimović pokazivao talent za glazbu, što su prepoznali njegovi roditelji i neprestance ga tjerali naprijed. Kao dvanaestogodišnjak pobijedio je na prestižnom glazbenom festivalu u Parizu, s kojega je u rodno Valjevo ponio titulu Prve harmonike Europe. Od tada niže uspjeh za uspjehom.
Prijelomnicom u svojoj karijeri smatra 2004. godinu, kad se pjesmom Lane moje plasirao na Eurosong na kojem je osvojio drugo mjesto. Ostalo je povijest. A vi doživite budućnost Željka Joksimovića u Lisinskom 13. prosinca 2016. godine.

(Izvori: Net.hr, Svet.rs)
Autor: dnevno.hr