cdm.me

HRVATSKO IZDANJE: Mjesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću

Autor: dnevno.hr

Njegove note i nakon toliko godina nisu izgubile sjaj, a snaga Milanova glasa oduvijek je zračila čistom ljudskosti i davno izgubljenim osobinama kao što su čast, iskrenost i poštenje.

EKV jedan je od bendova koji je zasigurno ostavio neizbrisiv trag u glazbi ovih prostora. Nakon nekoliko originalnih izdanja, upravo je u izdanju Dallas Recordsa knjiga Aleksandra ŽikićaMjesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću” doživjela prvo hrvatsko izdanje.

Ovo je knjiga o gitaristu, pjevaču i vođi rock benda Ekaterina Velika kojom je autor Aleksandar Žikić zasigurno pružio jedan od najizražajnijih rock portreta umjetnika koji se nalazi u samom vrhu jugoslavenske rock scene.
Autor o ”Dečaku iz vode”donosi priču od njegovih samih početaka u bendovima Limunovo drvo i Šarlo Akrobata, preko dana slave u EKV do tragične smrti 5.11.1994., te se o toj obljetnici i objavljuje ovo izdanje u subotu 5. studenog.

Njegove note i nakon toliko godina nisu izgubile sjaj, a snaga Milanova glasa oduvijek je zračila čistom ljudskosti i davno izgubljenim osobinama kao što su čast, iskrenost i poštenje.

“Mjesto u mećavi” istinita je priča o velikom stvaratelju i atmosferi u kojoj su nastajale neobično značajne pjesme velikih glazbenika tragične sudbine. Iako potresna i dramatična, lišena je svake patetike te potkrijepljena autentičnim svjedočanstvima i posebno odabranim autorskim fotografijama Miladina Jeličića.

Mjesto Milana Mladenovića i svih njegovih bendova uvijek se nalazilo na poziciji izdvojenoj od drugih rock izvođača, a ono što mnogim umjetnicima nije polazilo za rukom, bila je njegova dobro poznata osobina.

Autor ove knjige, Aleksandar Žikić poznati je rock kritičar. Objavio je više od tisuću tekstova u većini relevantnih jugoslavenskih listova, uglavnom prateći rock i pop kulturu, te je kao novinar djelovao u medijima. Trenutno živi i radi u Beogradu.
Knjigu je sa srpskog preveo Milan Pavlinović, a za prijelom i dizajn zaslužan je Mićo Samardžija.
Ovu biografiju možete nabaviti  u prvoj glazbenoj knjižari u Hrvatskoj u  Rockmarku po cijeli od 89,00 Kn.
Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.