CESARICA – NAGRADA PUBLIKE ZA HIT GODINE: Predstavljene pjesme za veljaču

Autor: dnevno.hr

Odabir pjesama i glasovanje publike odvijat će se tijekom cijele godine, a pjesme se odabiru temeljem kriterija aktualnih i relevantnih radijskih top lista te popularnosti pjesama kod publike.

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Parni Valjak i pjesmu ‘’Ljubav”, Jelenu Rozgu i pjesmu “Ne pijem, ne pušim”, Massima s pjesmom “Neka ti plove brodovi”, Željka Bebeka i “Ono nešto naše” te grupu Magazin i pjesmu “Žena, a ne broj”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu.

Odabir pjesama i glasovanje publike odvijat će se tijekom cijele godine, a pjesme se odabiru temeljem kriterija aktualnih i relevantnih radijskih top lista te popularnosti pjesama kod publike.

Za mjesec siječanj u konkurenciji su bile pjesme prvog kvartala dok u veljači u izbor ulaze pjesme iz drugog kvartala 2017. godine. Tim redom obuhvatit će se cijela prošla godina te će se potom u izbor uključiti i aktualne pjesme iz 2018. godine.

Svaki mjesec, ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a publika će između nominiranih pjesama birati hit godine.

Nakon završenog glasovanja za prvih pet pjesama predloženih u mjesecu siječnju, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Da si tu“ koju izvodi Ivan Zak, koji je ujedno i autor pjesme.

Pjesme koje su u konkurenciji za Cesaricu u mjesecu veljači su: Parni Valjak ‘’Ljubav”, Jelena Rozga “Ne pijem, ne pušim”, Massimo “Neka ti plove brodovi”, Željko Bebek “Ono nešto naše” te Magazin “Žena, a ne broj”.




Parni Valjak uspješno je na sceni više od 40 godina. Pjesma “Ljubav”, s kojom konkuriraju za nagradu Cesarica, u jednoj riječi odražava svjetonazor benda. „Mislim da je poruka pjesme jasna. Ljubav treba biti pokretač svega što čovjek radi“ rekao je Husein Hasanefendić Hus, autor pjesme i kreativni motor benda.




Hit Jelene Rozge “Ne pijem, ne pušim“, autora Vjekoslave i Tončija Huljića, nastavio je niz uspješnih prethodnih singlova s albuma „Moderna žena“. To je ujedno i najprodavanije domaće izdanje prošle godine za koji je Jelena dobila nagradu Hrvatske diskografske udruge.

Pjesma “Neka ti plove brodovi” pomalo je drugačija od onoga što ste od Massimanavikli čuti jer u sebi ne nosi bol, već vedru i poletnu notu. Nosi univerzalnu poruku ljubavi i vodi na mjesta koja svojom razigranošću, šarenilom i srećom ne poznaju granice. Autor teksta i glazbe je Massimov stalni suradnik Predrag Martinjak.

Singl “Ono nešto naše” s istoimenog albuma Željka Bebeka jedan je od najvećih hitova našeg legendarnog pjevača. Pjesmu potpisuje autorski dvojac, Branimir Mihaljević i Fayo, a napisana je u maniri svih velikih Bebekovih hitova koja svojom dojmljivom energijom i prodornim Željkovim glasom koji ne ostavlja prostora za ravnodušnost.

Grupa Magazin jedan od najdugovječnijih glazbenih sastava na domaćoj glazbenoj sceni. Pjesma “Žena, a ne broj” autora Tončija i Vjekoslave Huljić odmak je od dosadašnjih hitova popularne splitske grupe, a riječ je o ljubavnoj baladi koju je prepoznala i publika.

Za predložene pjesme s liste za veljaču publika može glasovati do petka, 9. ožujka u ponoć, putem online kanala za komunikaciju:

Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica (kliknuti na ‘pošalji poruku’)
Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica

Glasovati se može i na službenoj stranici cesarica.org

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.