Banjalučanin prodaje stan isključivo vehabiji – mora imati tamni ten i dužu bradu

Autor: slobodnadalmacija/dnevno.hr

Iako je Banjalučanin postao hit na društvenim mrežama, o svemu se oglasila i policija

Jedan oglas objavljen na banjolučkom portalu OLX prvo je dobro nasmijao Bosnu i Hercegovinu, a onda i natjerao organe reda da krenu u akciju.

Vlasnik stana u naselju Obilićevo, točnije Ulici Banović Strahinje, za kupca isključivo želi, kako je napisao, ‘radikalnog islamista, vehabiju, koji na bilo koji način može potvrditi da je jedan od njih’!

Mogu i dokazi da su se borili u Siriji ili Iraku na strani ISIL-a. Diskrecija s moje strane je zagarantirana tako da u dokaze treće lice neće imati uvid. Uvjet pri kupovini stana je taj da novi vlasnik koji će živjeti u stanu mora biti tamnijeg tena, imati dužu bradu te kratke hlače i redovito posjećivati vjersku ustanovu, tj. džamiju – napisao je taj Banjolučanin, ali nije želio navesti bilo koji detalj o svom identitetu, prenosi slobodnadalmacija.

Čovjek bi očekivao da ga je na sve natjerala nacionalna ili vjerska netrpeljivost, ali ne. On naprosto ne podnosi svoje najbliže susjede i za njih ne bira riječi, nazivajući ih prilično pogrdno.

‘Upravo iz tog razloga prodajem stan. Najvjerojatnije će i novog vlasnika početi mrziti već od prvog dana, kao što su i mene (iako im ništa skrivio nisam), jer im jednostavno smeta netko novi kada dođe. U tom stanu živim duži niz godina. Misle da je čitav ulaz njihov, pa imaju namjeru zavesti neki red. Naravno, sve su to osobe s plus 45 godina koje su sa planine sišle u Banju Luku te se ponašaju kao da su u svom selu’, pojasnio je u samom oglasu, uz uobičajene detalje o kvadraturi stana, njegovoj opremljenosti i slično.

Spomenuo je i parking uz zgradu, ali je i tu ‘zakrvio’ sa susjedima, kao i plaćanje vode ‘istoj seljačini’ kao i ‘održavanje’ stubišta gdje te iste seljačine pljuju i pišaju (bukvalno)’.

‘Jesam pravoslavac i patriot, ali ovim g…… treba uvesti reda. Zaslužili su za sve ove godine maltretiranja i ponižavanja’, ogorčen je ‘prodavatelj’.

Nakon što je oglas postao hit po društvenim mrežama, oglasila se policija i poručila da će krenuti u službenu provjeru.

Autor: slobodnadalmacija/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.