Rimac u samo tri tjedna dobio VRTOGLAV BROJ narudžbi za C_Two!

Autor: dnevno.hr

Prošlo je samo tri tjedna od predstavljanja Rimčevog C_Two automobila na sajmu u Ženevi, a iz te tvrtke javljaju kako je već sada rasprodana cijela naklada od 150 automobila. Velik je to uspjeh, ako se uzme u obzir činjenica da početna cijena tog vozila iznosi 1,7 milijuna eura, a na dodatne performanse cijena može otići gore za još pola milijuna eura.

Kako javljaju iz te tvrtke, preostalo je još samo nekoliko slobodnih primjeraka.

Sjajne performanse

Novi Rimčev automobil razvija brzinu od 300 km/h za 11,8 sekundi, maksimalna brzina mu je 412 km/h, čime spada u red najbržih električnih automobila na svijetu, ali i automobila uopće. Novi automobil s jednim punjenjem može prijeći 650 kilometara.

C_Two koristi dvobrzinski mjenjač s dvije spojke na stražnjoj strani, a sprijeda je jednobrzinski mjenjač. Zakretni moment mu iznosi 2,300 Nm, a kapacitet baterije je 120 kWh.

Rimčev električni hiperautomobil raspolagat će s nevjerojatnih 1914 konjskih snaga, a na predstavljanju je posebno istaknuto da će do 96 km/h ubrzavati za 1,85 sekundi što znači da će se raditi o električnom automobilu s najvećim ubrzanjem na svijetu.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.